Graham´s Portvin – Winemakers Dinner

Graham’s – en aften med god gastronomi og dejlige portvine

Vinsmagning
Det er med rigtig stor glæde at vi denne aften kan byde velkommen til en god
oplevelse med fantastiske portvine fra Graham’s.
Arrangementet starter kl. 18.30
med portvinssmagning hos Radisson Blu, Hotel Papirfabrikken. Efterfølgende vil
der blive serveret Winemakers Dinner, hvor vinene bliver kommenteret af Gustavo
Devesas fra Graham’s i Portugal. Middag inkl. vinmenu foregår i Restaurant 1a.
 
Glæd dig til at smage følgende 5 portvine inden middagen:
• Graham’s 10 Years Old Tawny
•Graham’s 20 Years Old Tawny
•Graham’s 30 Years Old Tawny
•Graham’s 40 Years Old Tawny
•1972 Single Harvest Tawny
 

Wine bottle, glass and red grape on wineyard background

 
Mange af de gode ting i vinbranchen sker ved et tilfælde, og historien om portvinsfirmaet
Graham’s er ingen undtagelse. Indtil 1820 handlede huset med tekstilvarer. En kunde
kunne ikke betale sin forfaldne veksel til firmaets afdeling i Porto, og man måtte derfor
nødtvunget acceptere 27 piber (fade) portvin som betaling. Vinen blev dog solgt med
så stor succes, at firmaet ligefrem blev opfordret til at gentage handelen. Graham’s fik
hurtigt opbygget et godt ry indenfor portvin, og i slutningen af det 19. århundrede var
man ikke alene en af de største afskibere, men også en af de mest anerkendte. I 1882
blev den unge skotte, Andrew James Symington, ansat på kontoret, men efter et par år
arbejdede han sig videre op og ud i portvinens verden. Da Graham’s i 1970 fik finansielle
problemer og dermed behov for kapitalindsprøjtning, benyttede Symingtons børnebørn
sig af lejligheden til at købe huset. I dag har Symington-familien en meget central position
indenfor portvin, da de nu ejer en række af de bedste portvinshuse
 
4-retters menu med dertilhørende vine.
Der serveres ét glas vin til hver ret.
 
VELKOMST
Port & Tonic
Grahams Fine White Port og Prestige tonic
 
FORRET
Cremet muslingesuppe tilsmagt med safran
2015 Symington Altano Branco
Altano Symington Family Estates, DOC
 
MELLEMRET
Frango ”Piri Piri”
Kylling som soufflé, mild chilli relish,
sprød fond og grønne urter.
2010 Pombal do Vesuvio Tinto
Soc. Agricola Quinta Vesuvio, DOC
 
HOVEDRET
Peberbøf af helstegt oksehøjreb,
søde jordskokker, bagt portobello og madagaskarpeber sauce
Graham’s Natura Reserve Port
 
DESSERT
Nøddekage og danske blommer i variation.
Karamel, kandis og kanel.
2004 Malvedos Vintage Port
 
Læs mere om arrangementet og se hvordan du tilmelder dig HER